Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 26 februari 2016

Annorlunda filmkväll

Resan Till Melonia
Gårdagens filmval.
Som väntat blev mitt uppdrag i går kväll att hitta en bra film till Erik och Alice. För det ändamålet tyckte jag att det skulle vara smidigt att använda Viaplay. Åtskilliga försök gjordes, men för varje film jag försökte ladda ner så blev svaret endera "ring kundtjänst" eller "det saknas utrymme på hårddisken". ? ? ?
Jag gjorde två försök att ringa Viasats kundtjänst som jag så ofta lovordat. Den här gången blir det inga lovord. Vid första försöket började jag som nummer 23 i kön och efter lååång väntan och som nummer 3 så bröts samtalet. Vid andra försöket började jag som nummer 18 och innan jag var framme så bröts samtalet igen. 

Det fick därför bli film på datorn. Det blev en animerad film som heter "Resan till Melonia", ett filmäventyr om grönsaksön Melonia och industriön Plutonia. En film de inte tidigare sett och som de gillade. Det blev en helt ok filmkväll till slut tyckte Erik och Alice. Godis och chips ingick så klart. För mig var det extra mysigt att på egen hand kunna fixa nåt som de gillade. I vanliga fall är det som bekant Farmor som fixar allt här på Getingstorp. 


Planen för den här Getingstorpsvistelsen var att Erik och Alice skulle åka hem idag, men så blir det inte. Dom vill stanna längre. Till på söndag, minst. Vill dom det så får dom så klart det. Vi får väl se hur länge mamma och pappa klarar sig utan sina gullungar.