Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 9 maj 2019

Inga sömnpiller

Bildresultat för cl-final tottenham - liverpool 2019
Fyra blev två och så möts Tottenham och Liverpool  
i finalen i Madrid den 1 juni.
Fotbollsinlägg tillhör inte de mest lästa vet jag, men ibland så måste jag bara skriva. Många slutar väl läsa redan här, men jag vet i a f en som läser till slutet. Det är BP som jag vet delar mitt fotbollsintresse.

Tråkiga fotbollsmatcher som slutar 0 - 0 brukar ibland benämnas "sömnpiller". Det två semifinaler i Champions League som jag sett de två senaste kvällarna är fjärran från denna benämning. Kanske är det därför jag haft svårt att somna de två senaste kvällarna. Jag har helt enkelt varit alltför mycket uppe i varv.  Nattsömnen blev oxå kort så jag började skriva det här inlägget strax efter kl. 5 i morse.

Tisdagens match Liverpool - Barcelona 4-0 hade det mesta jag kan önska av dramatik och högklassig underhållning. Vem hade trott att Liverpool skulle vända 0-3-underläget från den första semin i Barcelona? Men, det var ingen diskussion, Liverpool var det bättre laget.

Att sedan historien upprepade sig igår kväll när Tottenham bortslog Ajax med 3-2 efter 0-1-förlust i första matchen och 0-2-underläge i paus får oxå sorteras in i kategorin "fotbollsmirakel". I den här matchen föll nog Ajax på ett visst mått av övermod. I stället för att slå vakt om det gynnsamma resultat man hade fram till 2-2 så gick man för ytterligare mål vilket straffade sig. Hoppas nu bara att ungdomliga Ajax inte knäcktes av detta utan att dom återkommer i CL-slutspel även kommande säsonger.

Värt att begrunda är att både Liverpool och Tottenham p g a skador saknade sina största stjärnor, Mohamed Salah resp. Harry Kane. Hoppas att båda är tillbaka till finalen.

Som grädde på moset så är det nu mina två favoritlag Tottenham och Liverpool som möts i finalen i Madrid den 1 juni. Tottenham har under lång tid varit mitt favoritlag, men för en tid sedan gick jag över till Liverpool av orsaker som du kan läsa här.  Spelarövergångar brukar kunna påverka styrkeförhållandet mellan lag men att min övergång skulle ha något att göra med vilka som möts  i CL-final är väl ändå att tro för mycket. Hur som helst, kul ska det bli och jag sitter garanterat bänkad vid TV:n när domaren blåser igång matchen. Av dessa två semifinaler har jag lärt mig att aldrig lämna matchen innan slutsignalen ljuder. Vad som helst kan nämligen hända i fotboll. Fotboll som fortfarande, i a f stundom, förjänar epitetet "det vackra spelet".