Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 22 februari 2012

Äntligen!


Idag har Nelson varit till veterinären och tagit stygnen efter sin ögonoperation. Allt har läkt fint och han är nu  helt återställd. Dessutom fick han idag, efter två veckor, ta av sig tratten så nu kan han gå upp på övervåningen igen och mysa med matte, mig och Sigge. Skönt!

Det är skillnad på dialog och föreläsning

Jag skrev för nån dag sedan ett kort inlägg apropå Björn Ranelids medverkan i Melodifestivalen och senare om hans oförmåga att parkera bilen rätt. Det senare olyckligt kolliderande med hans behov av att synas.I dessa inlägg gav jag inte uttryck för vad jag själv tycker om  Ranelid. För självklart tycker man något om en sådan person. Så även jag,  även om jag haft svårt att sätta tummen påt. Nu när jag nyss sett honom i ännu en TV-soffa inbjuden med några andra gäster för en diskussion  om författarskap, kultur och litteratur så får jag ihop det. Jag har alltid tyckt att han är en frisk fläkt, en gränsöverskridare med ett enormt egobehov. Nu när jag nyss lyssnat till honom så ser jag hans mest utmärkande drag. Med Ranelid för man ingen diskussion, ingen dialog. Mycket beroende på att han inte lyssnar. Han sitter och förbereder sitt nästa inlägg. Han föreläser i alla sammanhang. Allt är i förväg inlärt. Inget kan förändras till följd av en annan persons nyliga inlägg.

dialog: samtal, åsiktsutbyte, konversation, kommunikation, kontakt

föreläsning: föredrag, muntlig framställning, tal, uppläsning, lektion, seminarium, undervisning