Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 5 augusti 2011

Resultat av gårdagens kvällsskift

Det är som bekant inte många praktiska sysslor jag klarar av att göra längre. Desto nöjdare är jag då jag klarat av min huvudsyssla sommartid. Det är att klippa gräsmattan, eller kanske ska vi säga gräsmattorna eftersom det är rätt många olika gräsytor fördelade över vår tomt.

Igår kväll var det dags igen och minsann var det inte riktigt behagligt när solen dalat och det fläktade skönt svalkande när jag susade fram på min åkgräsklippare. Det var så skönt så att klippningen dessutom gick fortare än nån gång tidigare. I morse när jag klev upp var det med ett nöjt leende jag tittade ut. Delar av resultatet ser du här nedan.


Förbud som problemlösare

Tänk att människans bästa vän, hunden, kan orsaka sådan hysteri som tycks ha utbrutit i Danmark. Denna artikel gör att jag är glad för att inte bo i Danmark.

Visst, olika hundraser har olika kynne och anlag. Huruvida detta övergår till att hunden blir en fara för sin omgivning är dock helt beroende av dess husse eller matte.
Det finns fler olämpliga hundägare än det finns olämpliga/farliga hundar som jag ser det. Det mesta jag hör om olika hundrasers farlighet bygger på okunskap.

Att t ex förbjuda bullmastiff är för mig obegripligt när jag ser på vår Nelson. Det tycker oxå hans lillebror Sigge. Detsamma tycker hans kompisar Kharma och Ville.

Som så ofta när förbud föreslås som problemlösare så är det i stället information och utbildning man borde satsa på. Okunskap kan vara farligt, allra helst hos beslutsfattare.