Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 4 februari 2014

Sigge är hemma igen

Kl. 22.10 så sade Nelson till. Om vad?  Jo, att Sigge satt ute på trappräcket och ville komma in.Efter 2½ dygn på rymmen.  Så härligt att gå ner för trappan och få se honom sitta där på räcket som han brukar göra när han vill komma in.

Bekymmerslöst gick han raka vägen in till köket och sin matplats där han uppfordrande tittade på matte och "sade till" om lite  utöver den vanliga vardagsmaten.  Sedan åt och smaskade han ljudligt. Vilket härligt ljud för husse att få höra igen. Trots den långa utevaron så ser han  fin ut i pälsen men har några riktiga skråmor efter nåt slagsmål han varit i.

Jag undrar var han varit.  Snart vet vi mera om Sigges eskapader  då jag fick en GPS av D i julklapp som Sigge kan ha på sig. Hon tycker att jag oroar mig så mycket över Sigges utevaro så hon vill på detta sätt lugna mig.  Jag får i nåt kommande inlägg rapportera mera om hur GPS:en fungerar.

Nu på morgonen är det en trött Sigge vi ser. Det verkar inte som att han vill gå ut idag. Bra, tycker husse.Sigge i sin favoritfåtölj.

Efterlysning! - Sigge på rymmen

I söndags var det riktigt milt på morgonen så då ville Sigge som vanligt gå ut på sin runda igen. Uppenbarligen har han utvidgat rundan för vi har inte sett honom sedan dess. Han som alltid kommer in och äter lunch och sedan i god tid innan det blir mörkt.

En gång tidigare har han varit ute över natten, men det var på sommaren och inte lika oroande. Då dök han bara upp här hemma på förmiddagen när jag var ute med elmoppen och letade och ropade.

Under de två dygn han nu varit ute inte svarat på några tillrop vilket tyder på att han givit sig iväg på en längre upptäcktstur.  Inte heller dyker han upp när D är ute med Nelson vilket han normalt brukar göra. Det är inte mycket mera att göra än att ropa, leta och hoppas. Sigge som är av rasen brittisk korthår är ID-märkt,  nr: 977 20 000 7750 605 ,  så om någon hittar honom så kan han förhoppningsvis "hitta hem" den vägen.

Jag hoppas att Sigge snart kommer hem igen. Familjen känns ju inte hel utan honom. D, jag och Nelson är alla oroliga på vårt sätt. Jag undrar om Sigge oxå är orolig.


Sigge borde förstås vara hemma och mysa i sin Gripsholmsfåtölj.

Sigge  är van att komma till "dukat bord".