Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 14 oktober 2011

Juholt strävar vidare

Jag lyssnade nyss till presskonferensen där det kungjordes att S:s VU uttalat fortsatt förtroende för Juholt som partiledare. Under presskonferensen medverkade oxå partisekreteraren Carin Jämtin.
Jag är fortfarande lika förundrad över varför inte hon valdes till partiledare i stället för Juholt. Detta då jag tycker och länge har tyckt att hon gör ett mycket gott intryck. Lugn, sansad, redig, tydlig, kunnig och trovärdig.

Se upp för dörrknackande bluffmakare

Igår eftermiddag kom en man och knackade på dörren. När jag öppnade så presenterade han sig med namn och som representant för Securitas. Han stod där med en dokumentportfölj under armen och han ville sälja stöld- och inbrottslarm och brandskyddsutrustning. Han frågade om jag hade tid och jag svarade:
- Ja , visst har jag tid men jag är inte intresserad av dylik utrustning och har därför ingen lust att prata vidare med dig. Vi har fyrbent skyddsutrustning på 65 kg (Nelson alltså). Brandskyddsutrustning har vi oxå redan införskaffat.

Nu var det inte bara därför jag tackade nej. Min intuition sade mig att nåt inte stämde. Dels visade personen ingen ID-handling eller försökte på annat sätt dokumentera sin tillhörighet, dels antog jag att Securitas inte idkar försäljning genom dörrknackning. Jag ringde ändå upp Securitas huvudkontor efter besöket och fick bekräftat att dom aldrig säljer genom oanmälda hembesök / dörrknackning.

Viktigast kanske ändå är att jag jobbat med säkerhetsfrågor i hela mitt yrkesliv och därför är rätt bra på att läsa av situationer och därmed kan sålla agnarna från vetet.

Efter besöket ringde jag oxå Polisen och tipsade så att dom kan nysta vidare om flera tips om samma försäljare skulle dyka upp.