Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 augusti 2012

Kräftor och surströmming

 Igår kväll gick årets familjekräftskiva av stapeln. Jag var i vanlig ordning ensam som åt surströmming. M var  modig nog att göra sig en surströmmingsklämma, men åt bara upp halva. Han säger att han börjat en försiktig tillvänjning så vi får väl se vad han vågar sig på nästa år.
Kallax surströmming som fått dåligt omdöme i ett test var inte alls så dålig som testet sade. Smak, doft och utseende var helt ok, möjligen hade den kunnat vara något fastare i köttet.  Sedan fanns alla tillbehör att tillgå. Egenodlad mandelpotatis, hårt och mjukt tunnbröd, Västerbottenost, kryddost, lök, gräddfil, öl och snaps. Utöver det en läcker sallad med haloumi och en ljuvlig Västerbottenpaj. Som dessert bjöds en konstrasterande chokladmousse.

Barnbarnen var inte helt förtjusta i surströmmingsdoften men kunde bortse från doften när Farmor fixat köttbullekorvspett till dom.  Det illustrerade sånghäftet som jag gjort lockade dessutom  till många skratt. När dom som avslutning fick färgpennor att fritt rita på papperduken med så var lyckan gjord.

Det småregnade hela kvällen , men vad gjorde det när vi kunde sitta i växthuset, skyddade mot både regn och blåst.  Alla var mätta och nöjda när kvällen avslutades och jag mår dessutom alldeles utmärkt så här dagen efter.

Härligt välkomnande har D dukat bordet.
Lite utsmyckning hör förstås kräftskivan till.
Det blev en ljuslykta i äppelträdet oxå.

Mysigt och ombonat  njuter vi av alla läckerheter.