Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 april 2011

MoDo tillbaka på banan

MoDo krossade Mora och har nu saken i egna händer för att vara kvar i Elitserien. Nu har MoDo "bara" Örebro och Södertälje kvar att besegra innan dom kan andas ut.

Växjö fullbordade igår sin "Åshöjden" och är klara för Elitseriespel med två omgångar kvar av kvalserien. Imponerande!

Dessutom, i morgon startar slaget om SM-titeln när Färjestad och Skellefteå drabbar samman i den första SM-finalen.

Kan jag hoppas på att MoDo blir kvar i Elitserien och att Skellefteå tar SM-titeln? Det skulle vara mumma för mitt Norrlandshjärta.

Det galna Mexico

Det finns ingen hejd för den galenskap som synes råda i Mexico som en konsekvens av de knarkkrig som råder sedan 5 år tillbaka. Jag har berört dårskapen i ett antal tidigare inlägg.
Det är inte lätt att se någon ljusning på det hejdlösa mördandet. Alltför mycket pengar står på spel och med den enorma amerikanska marknaden på andra sidan gränsen så kommer narkotikan att fortsätta flöda från Mexico till USA.

Det är egentligen märkligt att vi inte hör mera om detta narkotikaflöde från den politiska debatten i USA. Där mullrar det högre när det gäller att satsa resurser på att stoppa de mexicaner som försöker ta sig över gränsen till USA för att hitta en födkrok.

I staden Juarez mördas närmare 3.000 personer varje år. Här mördas i snitt 130 personer per 100 000 invånare. Därefter följer Caracas i Venezuela med 96 mord per 100 000 invånare medan siffran för New Orleans är 95. Siffran för New York var 6 år 2008.

Jämfört med att bo i Juarez så ter sig de flesta andra platser i världen som stillsamma ankdammar.