Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 26 juni 2010

Grekiska öar till salu


Grekland tar till allt mera desperata åtgärder för att komma ur skuldfällan. Det senaste är att sälja och leasa ut sina öar. För 30 år sedan kanske jag varit intresserad om jag haft de ekonomiska resurserna. Men, å andra sida, vari ligger nöjet att sitta ensam och häcka på en för övrigt obebodd ö.
Jag som sedan 35 år är inbiten Greklandsälskare skulle sakna det som charmat mig mest i Grekland. Grekerna själva.


Så här sade Greklands premiärminister Premiärminister Giorgos Papandreou i oktober 2009 när han fått förtroendet att leda landet ur krisen.

-Vi kommer att göra vårt bästa de kommande fyra åren. Det är ingen tvekan om att det kommer att bli svårt, men jag är optimistisk, säger Papandreou.
Jag undrar hur det känns att idag vara ansvarig politiker i Grekland.

Nej, det blir inget ököp för mig. Dessutom har jag redan hittat mitt Paradis, vårt Getingstorp.

Antiklimax


Tyvärr tillät inte väderleken planerad kvällskontemplation på bänken med utsikt mot Kilsbergen. Det var helt enkelt alltför kallt. För kallt en midsommaraftonskväll?

Istället började vi titta på en film jag hyrt, "Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta". En jättebra film. Problemet vara bara att vi snabbt såg att vi sett filmen tidigare. Snacka om antiklimax. Som dock lätt kunde överkommas efter en helt underbar dag.