Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 6 januari 2014

Något för "attgöralistan"

Fantastiska naturupplevelser bjuder Hurtigruten på.
 
 
Ja, tyvärr inte min "attgöralista" längre, men kan rekommenderas till den som älskar vackra upplevelser.
 
I morse så slog jag på TV:n redan kl. 05.30. Jag är ofta tidigt uppe så sånt händer då och då. Av en slump halkade jag in på SVT 1 och programmet "Hurtigruten - minut för minut". Jag blev sittande och tittande  i 2 timmar på resan från Bergen till Kirkenes. En alldeles underbar upplevelse blev det. Kunde inte önska mig en bättre start på dagen.
 
Mitt liv förändrades  den 26 juni 2001 när jag fick en stroke och det har sedermera bl. a. lett till att jag idag inte längre kan resa. Om jag hade kunnat hade jag definitivt bokat Hurtigruten för D och mig. Att se det på TV är dock en  ok ersättning tycker jag. Det gäller ju att gilla läget.

Jag skulle också besökt Machu Picchu och Fallingwater som jag skrev om i förrgår. Och sedan............
Nej då, jag sitter inte här förgrämd över allt jag inte hunnit med att göra. Jag är oerhört glad för allt jag hunnit med. Men visst är det tänkvärt. Att göra det jag vill göra redan nu och inte senare när det kanske är för sent.