Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 28 februari 2010

Mats Odell inte rätt person att tala om politiskt mod

Mats Odell sällar sig till de regeringsföreträdare som ondgör sig över bilden av Lars Ohly behängd med en olämplig halsduk med ett budskap som antyder att Israel inte längre finns som egen stat.
Mest ondgör sig Odell nu över att Mona Sahlin inte tar Ohly i örat.

Mats Odell ska inte ta alltför stora ord i sin mun beträffande politiskt mod. Hans stundom "kraftfulla" uttalanden mot banketablissemanget och deras vidlyftiga bonusanvändande har oftast visat sig bara vara uttalanden som sedan inte följts upp i politisk handling. När bankerna struntat i vad han sagt och fortsatt som tidigare så har Odell gömt sig i garderoben. Nej, mod är inget jag förknippar med Mats Odell.

Ännu en fifflande moderat?

Moderaten och riksdagskandidaten Jan-Olof Sewring drev ett äldreboende i Ängelholm och fakturerade för miljontals kronor.
Flera hundra tusen kronor som de äldre betalade in hamnade på M-politikerns eget bankkonto. Kan förklaras säger Sewring. En väntjänst helt enkelt. Så snällt, jag förstår. Inte. Se tidigare moderatfiffelinlägg 2010-02-20.

Hyvä Suomi

Se där, det fanns lite finsk sisu kvar och Finland vände 1-3-underläge till 5-3-vinst mot Slovakien och bärgade därmed bronsmedaljen.
Bronset blev plåster på såren efter överkörningen i semifinalen mot USA i fredags när finländarna släppte in sex mål på knappt 13 minuter i första perioden.

Såg att Peter Forsberg är tillbaka i Elitserielunken där MoDo körde över Färjestad med 10-3. Det kanske blir slutspel för MoDo till slut.

OSund mathållning

Med Mc Donalds och Coca Cola som storsponsorer av OS i Vancouver så har IOK satt sig i knät på dessa giganter och avhänt sig möjligheten att fungera som föredöme vad gäller mathållning och livsstil för världens ungdomar / morgondagens OS-deltagare. Tråkigt !