Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 15 december 2008

Vinterfavorit på plats

Äntligen så har min vinterfavorit, ja i fågelvärlden, kommit. Den första domherren sitter rödbröstad och stilig och kalasar på marken under fågelbordet.

" The Thomas Quick story ", vem kan man lita på? del 1

Efter de senaste turerna i storyn om Thomas Quick så försöker jag hitta ord att benämna det media kallar rättsskandal. Jag hittar inte ord. Detta är bortom all sans och allt förnuft. Det enda som tornar upp sig är frågor .Huvudfrågorna blir:
  • Vad är sanning ?
    -och om dagens version är sann
  • Vem kan man lita på ?
Hur ska vi framledes förhålla oss till experter på olika områden ? Psykologer, terapeuter, minnesexperter, fondförvaltare, ekonomisk expertis eller vad det nu vara må. Det finns väl i denna soppa t o m experter som skaffat sig status och en karriär enbart på denna tragiska historia.

Samma frågor tornar upp sig inför de samhällets beskyddare, ( poliser , åklagare etc. ), som låtit sig dras med i karusellen. Av dumhet, oförstånd, iver att få framträda eller................Som du noterat så nämner jag i expertskaran så väl minnesexperter som ekonomisk expertis. Detta beroende på att jag ser samma oroande mönster i denna historia som i den uppkomna ekonomiska krisen. Människor som haft positioner där dom stått över alla tvivel, människor som vi måste kunna lita på för att samhället skall fungera. Dessa människor har visat sig just så svaga som människor kan vara. Det är en insikt så god som någon att bära med sig i framtiden.