Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 maj 2011

Födelsedagsmiddag


Som tidigare sagts, 61 år firas inte med nån större pompa och ståt. Men , en lite speciell middag blev det ändå. En klassisk räksmörgås med ett gott vitt vin.
Det blev inte i växthuset som planerat då vädrets makter inte stod oss bi. Nej, det blev ett fönsterbord i Sinnesrorummet. Inte illa det heller.

Syttende mai och födelsedag


Ja, idag fyller jag år igen och Norge firar som vanligt sin nationaldag grundligt. 61 år firas förstås lite stillsammare än fjolårets 60-årsdag.

Jag äter vanlig vardagsfrukost som väsentligt skiljer sig från våra helgfrukostar. Vardagsfrukost består numera av youghurt, hemmagjord müsli, kaffe och ett glas vatten. Jag intar den vid min arbetsplats på övervåningen. Jag förbereder den kvällen före med dukad bricka och kaffet förberett. D fixar det sista och bär sedan upp brickan till mig innan hon åker till jobbet så det brukar bli frukost vid 06-tiden. Idag fanns svensk flagga och hjärteunderlägg på brickan.

Ikväll när D kommer hem blir det en hemmagjord klassisk räkmacka med färska räkor, Bergaägg, majonnäs och fräsch dill. Till det provar vi ett nytt vitt vin. Allt intas förstås i växthuset. Lite festligt blir det i alla fall.