Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 8 augusti 2010

Major Björklund marscherar vidare - vill nu återinföra skampålen

Så var det dags för nästa utvecklingsfas i den svenska skolan. Skampålen som avskaffades i Sverige 1855 ska nu införas i ny form i den svenska skolan. Föräldrar till en bråkig elev ska tvingas sitta med i skolsalen. Och skämmas för sitt barn, och barnet för föräldern ?
Det är i vart fall vad skolminister Jan Björklund vill. Som skapt för kommande mobbing.

Så länge Jan Björklund är partiledare så får Folkpartiet INTE min röst.

"Sommar" i P1 med Annika Östberg

Jag sitter just nu och lyssnar till "Sommar" med Annika Östberg. Det är en fascinerande berättelse hon bjuder på. Hon utstrålar lugn och harmoni på det sätt hon berättar. Inte för ett ögonblick ger hon uttryck för hämndbehov, missnöje eller för att ha felbehandlats. Tvärtom så betonar hon sin egen skuld och uttrycker medkänsla med de människor vars liv också totalt förändrades av hennes brott.

Med kärlek berättar hon om sina vänner bland de fångar hon träffade genom åren.

Lugnt och sakligt beskriver hon fängelsevakternas arbetssätt som tycktes vila på outgrundlig ondska.

Jag slås av tanken: -hur kan hon vara så "oförstörd" och positiv efter att ha tillbringat 28 år, halva livet, i amerikanskt fängelse?

Jag är både fascinerad och imponerad. Intressant dessutom att hon efter alla dessa år pratar i stort sett oklanderlig svenska. Ingen amerikansk machobrytning där inte.

Apropå major Björklunds burkautspel

I denna artikel ges en intressant vinkling på skolminister Björklunds senaste utspel.

Sällsynt korkad tävling

Bastu-VM, mycket dummare tävling får man leta efter. I Finland ägde tävlingen rum, var annars. Även om det inte framgår så antar jag att det bara var män som deltog. Kvinnor är inte så korkade. Manlig fåfänga kan vara oslagbar.