Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 23 augusti 2013

Finputsning

Veckan som gått har D och jag ägnat åt lite finputsning. Det innebär för min del gräsklippning och för D:s del bl. a. arbete med röjsågen.

När jag började klippa förra helgen så hade jag dock otur då vajern till styrningen på klipparen plötsligt gick av. Ratten bara snurrade runt utan utslag på hjulen så det var bara att låta klipparen stå då detta inte är något som jag själv kan åtgärda. När någon av våra trädgårdsmaskiner krånglar ringer jag till Ola på Sohlbergs i Fjugesta. En av de affärsidkare i Fjugesta som det är en fröjd att vara kund hos. Ola inte bara hjälper oss, han hämtar maskinen om den måste in till deras verkstad och kör den sedan åter till oss. Behövs inte verkstadsbesök så kommer han hit och lagar maskinen här hemma vilket skedde i tisdags med åkgräsklipparen. Härligt, för då kunde jag slutföra gräsklippningen så att allt är prydligt och fint inför morgondagens kräftskiva med barn och barnbarn.

Jag gillar doften av frodigt nyklippt gräs.

Jag gillar oxå att bara åka runt på elmoppen och
njuta av de nyklippta ytorna och mitt dagsverke.

D finputsar  längs vår vackra väg.

Ända upp till den övre parkeringen putsas det.
Vid grinden brukar vi ha tagetes och salvia, en härligt
gulblå kombination. I år vill inte salvian blomma.

Det ser välkomnande ut när allt är klippt.
Därför klipper jag även planen mellan grinden och logen.