Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 9 juli 2018

Uppochnervända världen

Rubriken tycker jag passar med tanke på att vi igår grillade för blott andra gången i år. Det har helt enkelt varit för varmt och torrt för denna efterlängtade sommarsyssla. När termometern nu sjönk ner mot 20 grader så passade vi på. Nästa vecka utlovas ju åter temperaturer upp mot 30 grader. Puh!

Vad vi grillade? Jo, det blev tonfisk. Jag fick som brukligt i uppdrag av D att leta upp nåt läckert recept utgående från ett antal ingredienser som hon presenterade. Det blev ett lyckat resultat vill jag påstå, chilihalstrad tonfisk med sallad på haricotverts och mangovinägrett. Huvuddelen av tillbehören kom dessutom från vår egen trädgård. Som "grädde på moset" nyupptagen delikatesspotatis. 

Tonfisk är en  av mina favoritfiskar numera. Fjällröding är min absoluta favorit, men den finns sällan eller aldrig att få tag på här nere. Den passade jag alltid på att äta när jag förr åkte till mina hemtrakter i Ångermanland.
Grillen på "uppvärmning".

Snart dags.

Pefrekt glöd för tonfisk. Två minuter på varje sida.

En alldeles utsökt fisk- och grillrätt.
Den kommer garanterat tillbaka.
PS För att ytterligare rättfärdiga dagens rubrik så kan jag tala om att vi hittills i år klippt gräsmattorna bara en gång, strax före Midsommar. Ett normalt år klipper vi första gången till min födelsedag, den 17 maj, och sedan c:a var 10:e dag så vi borde vid det här laget ha klippt 6 gånger. I år blir det i stället en gång i månaden med början i juni. Det, om något, kan väl betraktas som uppochnervända världen.