Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 28 maj 2010

Så här i valtider.

Läser i Dagens samhälle en träffande krönika om politikers självbild. Nu när det är valår vill politikerna gärna träffa vanligt folk. Fram för allt vill dom synas ute bland vanligt folk. Så här borde det alltid vara för att politiker ska förstå vad vanligt folk vill och tycker om politikernas insatser. Det är inte alltid väljaren och politikern har samma bild av verkligheten. Ju närmare man är varandra i verklighetsuppfattning, desto bättre förstås.

Jo, jag vet att det är på valdagen det avgörs, men ändå.

Misslyckad rekrytering?

Den chef inom Kriminalvården som nu misstänks för mutbrott i samband med planerade fängelsebyggen synes ha befunnit sig i utkanten av den tillåtna zonen flera gånger tidigare i sin karriär. Redan på tidigt 90-tal var han inblandad i tvivelaktiga pensionsaffärer som kostade den statliga arbetsgivaren stora pengar.

Det låter inte bra. Jag undrar vad som uppgavs vid referenstagning när han anställdes i Kriminalvården? Det går förvisso aldrig att helt skydda sig mot personer av den här karaktären men då han synes haft statliga anställningar även tidigare så hoppas jag ändå att oegentligheter inte undanhållits vid nyanställning.

Det får anses särskilt försvårande att han tidigare arbetat vid Rikspolisstyrelsen där han också utpekades för att ha ägnat sig åt oegentligheter i samband med byggprojekt.Om dylikt förekommer inom rättsväsendet, vem i h..e kan man då lita på ?
Inte alls bra.

Morgonstund har guld i munRubriken förstår du om du tittar på fotot av vårt växthus. När jag kl. 06 på morgonen tittar ut genom fönstret från min hemmaarbetsplats så är det just detta jag ser. Jag inte bara ser, jag känner också en massa vid denna åsyn. Harmoni och lugn strömmar emot mig och viskar om ännu en underbar dag här ute på landet. Väljer jag att gå till andra sidan rummet och titta ut så möts jag av en annan bild, men ändå samma harmoni och lugn.

Apropå att bo på landet så läste jag en artikel om att de som bor på landet lever längre än de som bor i tätort. Inte konstigt alls tycker jag. N u gäller det ju inte bara att leva längre. Än viktigare är väl att den tid du lever på landet också ger dig en bättre livskvalitet. Det tycker i alla fall jag. Inte bara tycker. Jag vet dessutom att det är så då jag tidigare bott i stadsmiljö.