Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 21 februari 2012

Storstadsgalenskap


I centrala Stockholm, på Skeppargatan/Östermalm,  finns just nu en parkeringsplats till försäljning. Begärt pris, 650.000 kronor. Men så är det oxå i ett varmgarage. Det är skönt att bo på landet, med både en nedre och en öfre parkering.

Ännu en baksida av den grekiska krisen


Olympiamuseet i staden Olympia i Grekland har haft ovälkommet besök. Tjuvar stal i fredags en mängd föremål, somliga mer än 3000 år gamla. Ännu en effekt av den grekiska krisen som medfört att många vakter vid museer avskedats. Flera lär det väl bli med nya sparpaket.

Jag besökte Olympia och oxå museet när jag en gång på 80-talet bilade runt Peloponnesos. En fantastisk och fascinerande miljö som gjorde stort intryck på mig. Jag kommer fortfarande ihåg den besynnerliga känsla jag hade när jag stod på startlinjen till löparbanan. En startlinje som bestod av sten. Många är väl de besökare som likt jag stått där och känt oss förflyttade  tillbaka i tiden.

Som alltid, i eländets fotspår så frodas olika former av brottslighet. Det bildas nog snabbt en marknad där ute för grekiska konstskatter. Många museer i Grekland torde oroa sig över vad som komma skall. Eller snarare, oroa sig över vad som försvinna skall. Tråkigt.
Den här bilden har jag lånat av http://evaiaten.blogspot.com/