Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 3 juli 2011

Lekebergsrundan


D och S, mor&dotter, har här packat picnickorgen för att med bil ge sig ut på Lekebergsrundan, ett årligen återkommande arrangemang i Lekebergs kommun. Sigge lyckades komma med på bilden, men inte på rundan. Han fick stanna hemma med mig, Nelson, Kharma och Ville.

En bland många som besöktes var konstnären Ulf Enhörning. Där blev det tavelköp för både D och S. S köpte tavlan View to Street, målad 2003 och D köpte tavlan Colour Fall, målad 2008. Konstnären har senare givit denna tavla ett nytt namn, Sverige svävar. Den har redan hittat sin plats i vårt läsrum. Intressant att se hur konst kan förändra och förnya.

Grillkväll

cIgår blev det en lång härlig kväll i växthuset med god mat från grillen.
En god grillrätt behöver inte innehålla kött. Att grilla är ingen syssla för mig som enarmad så som vanligt är det D som sköter den sysslan. Kharma håller sig som alltid i närheten av gammelmatte. Lilla Ville och Nelson är förstås oxå med i växthuset. Nelson i sin favoritposition.Ville och matte S noterar att årets första dillomgång på Getingstorp växer dåligt.