Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 12 augusti 2011

Inte alla vill åka Jeep

Vi har en tid talat om att köpa en 4-hjulsdriven bil. En sån behöver man när man bor på landet. Vi bestämde oss för en Jeep och efter mycket sökande så blev det en Jeep Patriot. En riktigt bra och skön bil som vi är jättenöjda med. 

Nu är det ju inte bara D, som kör mest, och jag som ska vara nöjda utan även Nelson som ska åka med där bak. Han vägrar envist att hoppa upp och tycker nog att matte och husse har gjort ett dåligt köp. D har idkat idog träning med honom senaste veckan och vid två tillfällen har han hoppat in och åkt med. Igår när han och matte skulle åka hem från jobbet så totalvägrade han och det slutade med att matte fick åka hem och byta bil, till vår C 5:a och när hon kom med den så studsade han snabbt in.
Hoppa-in-i-Jeepenträning pågår.
Som du förstår, en del träning återstår innan Nelson accepterat att åka Jeep. I träningen ingår glada tillrop, hundgodis eller en korvbit inne i skuffen, favoritbenet på plats. Dessutom all inlärnings moder; upprepning, upprepning, upprepning.

Intressant skådespel

Så börjar då temperaturen höjas inför nästa presidentval i USA. Tycka vad man vill om USA, dess politik och politiker men dom klarar av att göra en sevärd show av det mesta.