Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 30 oktober 2013

Höstlov med bildande besök


I veckan har skolorna höstlov så då har vi besök av barnbarnen Erik 7 och Alice 5. Då händer alltid en massa nytt. Eller, rättare sagt, det måste hända en massa nytt. Annars kan det ju bli tråkigt för dem. Blir tillvaron alltför seg så kan Erik alltid ta sin tillflykt till Lego som är hans absoluta favoritsyssla. Alice sätter sig gärna vid datorn och försjunker i Pippis ljudbok och spel.
Som syns på bilden nedan så blev det oxå fågelholksbygge med Farmor denna gång. Holken ska sättas upp idag när ett bra träd hittats. Den ska inte spikas fast i trädet då  trädet kan ta skada av detta.  Hur den ska sättas upp har  inte bestämts ännu. Här finns utgångspunkt för att med barnbarnen diskutera naturvård och miljöfrågor utan att bli alltför vuxen i resonemanget.


Stolta efter att tillsammans med
Farmor ha tillverkat en fågelholk.


Jag kan ju inte delta i tillverkning och uppsättning av fågelholk så jag får välja andra tillfällen att föra vuxen klokskap vidare. I förrgår kväll tittade vi på en barnfilm, "the ant Bully",  som var en bra utgångspunkt för att tala om mobbing.


Igår kväll, när Farmor var iväg och tränade så tittade vi på Nat Geo Wild.  Djurprogram, som jag vet att Erik och Alice gillar, är oftast en utmärkt källa för att föra klokskap vidare då vi människor har mycket att lära av djurvärlden. Klokskap inte bara för Erik och Alice utan även för mig då jag får de mest underbara och omedelbara frågor och funderingar att besvara och hantera.