Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 16 juni 2016

Pioner och fotboll

Vad har fotbolls-EM med vackra pioner att göra? Inte mycket då den fotboll som hittills uppvisats inte varit särskilt vacker. Jag hade hoppats att det svenska fotbollslandslaget skulle blomma samtidigt med pionerna i år, men tyvärr. Fotbollslandslaget vissnade innan blomningen ens påbörjats.

Härlig pionmix.
Att Sverige ånyo underpresterat torde vi alla vara överens om. Det var t o m en usel insats mot Irland.
Det är bara att bita i det sura äpplet och inse att Sverige inte är bättre. Zlatan kan inte ensam göra allt i alla matcher. Den här gången var han t o m nödgad att ta hjälp av en irländsk back för att spräcka nollan, men vad göra när medspelarna inte vill visa sig?

Några av de svenska spelarna, t ex Sebastian Larsson och Kim Källström, har passerat bästföredatum. Dom har varit bra och bärande spelare i landslaget, men nu är det dags att säga tack och adjö. 

Tyvärr är det väl i morgon just tack och adjö för Sverige då de möter Italien som jag tycker är det lag som hittills presterat bäst i EM. Om nu inte Zlatan vaknat på den där sidan då han är ostoppbar. Som du förstår så försöker jag gripa efter halmstrået.

Sverige är ett litet land ( 9,5 miljoner invånare) vilket förstås återspeglas i internationella mästerskap. Små länder, ännu mindre än Sverige, är oxå Albanien (knappt 3 miljoner invånare) och Island ( drygt 300.0000 invånare).  Albanien  och Island har dock något som Sverige saknar. Hjärta och mod, viktiga ingredienser om man vill nå framgång i internationell fotboll.

Fotbolls-EM handlar dock inte bara om Sveriges framgång, det handlar i första hand om fotboll och sådan finns det gott om kvar att förhoppningsvis kunna njuta av. Närmast ser jag fram emot  "slaget om UK", England - Wales.