Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 22 augusti 2010

Premier League rules

Efter att ha sett dagens 2-2 match mellan Manchester United och Fulham så är jag benägen att tycka att Premier League ändå är den mest intressanta ligan. Vare sig La liga eller Serie A kan mäta sig i intensitet, kraft eller spänning. Tycker jag.

Leif GW Persson överger Socialdemokratin?

Oj, vilka våndor Leif GW genomgår inför valet. Han som alltid röstat på S börjar nu anfäktas av tvivel. Ja, vem gör inte det förresten, om de politiska idealen stavas Erlander, Sträng&co.

Hur han lyckas få in Nordkoreas ledare Kim Jong Il i sammanhanget och sammankoppla honom med Tomas Bodström är däremot ett långskott. Men , det är klart, såna rubriker "säljer" bra och lockar läsare. Jag t ex lockades läsa p g a Nordkoreakopplingen.

GW säger sig ska redovisa sin nya politiska hållning i kommande krönikor. Ska bli intressant att följa hans politiska våndor inför valet. Inte för att jag tror att han röstar på nåt annat än S utan mera för att se hur han slingrar sig ur sitt påstådda politiska dilemma.

Ska inte Landstingen ägna sig åt sjukvård?

Läser en intressant artikel i DN om landstingen som kultursponsorer.. Det pratas ju återkommande om köer och resursbrist i sjukvården. Kan det till en del bero på att landstingen satsar betydande summor, 3,8 miljarder år 2008, på annat än sjukvård?

Ett intressant exempel är landstinget i Västmanland som erbjuder sina invånare likartade verksamheter som övriga landsting. Övriga landsting satsar dock, jämfört med Västmanland, 25-50% mera på kulturområdet. Omräknat motsvarar detta 770 miljoner kronor per år vilket motsvarar 1.800 sjuksköterskor. Intressant, eller hur?