Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 20 november 2011

I brist på annat

Ja, i brist på annat så kan jag skriva några rader om mitt TV-tittande.Jag ser mestadels dokumentärer och sport på TV. Ja,och så nyheter förstås. Stundom kan det bli nåt annat, av underhållande karaktär.

Igår tittade jag på "Så mycket bättre" där det var Lena Philipssons kväll. Ett intressant upplägg av program där olika artister tolkar varandras låtar. Roligt att se och höra artister som jag aldrig lyssnat till och knappt kände till tidigare. Kan nog tänka mig att se flera avsnitt i denna programserie.

Ikväll har jag tittat på "Bonde söker fru". Ett intressant upplägg det oxå men inget som engagerar mig. Många mer eller mindre intressanta människor och många fantastiska miljöer.

Mest engagerade mig Aktuellts rapportering om hur illa ställt det är för ungdomar i dagens samhälle. Arbetslöshet, utanförskap, uppgivenhet, självmord etc.Irland togs upp som skräckexempel.

I efterföljande "Agenda" imponerades jag av Swedbanks VD Michael Wolf som hade bra, genomförbara och begripliga ideer om hur ungdomar kan hjälpas till en plats i arbetslivet. Ideer som dessutom omsatts i handling. Jag skulle vilja se flera sådana initiativ från näringslivsföreträdare.