Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 26 oktober 2014

Nya läckerheterDu, som återkommande läser min blogg,  vet att jag är en mycket bortskämd man. På helgerna når denna bortskämdhet sin peak. Då undfägnas jag de mest fantastiska måltider. Måltider som är sensationer både i smak och utseende, en fröjd för både gom och öga. Ofta sånt jag aldrig tidigare hört talas om. Igår var det dags igen!
Då bjöds jag på paneer med sesamfrön och gräddig spenat ( du hittar receptet på sid. 17). Vad är då detta? Ja, det ser du här nedan.  Den här rätten är helt underbar. Prova du oxå.

Jag hade förr en aversion mot indisk mat. Motstånd mot främmande mat bygger oftast på missförstånd och generaliseringar. När det gäller indisk mat så hade jag länge en föreställning att den alltid innehöll curry. Inte  min favoritkrydda. Mitt motstånd mot mat med mycket curry härrör från min barndom. Då bjöds vi ofta på söndagmiddag hos en faster . Det var oftast höns och curry och det lärde jag mig aldrig tycka om. Upplevelser i barndomen sätter spår som tar tid att sudda ut.

Spenat, nyss intagen från trädgården, på väg att bli
"gräddig spenat".

Egentillverkad paneer. Indisk färskost som är enkel att göra ,
men kräver planering och tid.

Den färdiga rätten ser enkel ut, men smakar ljuvligt.

Fredagens middag: Rödbetspaj
med fetaost.

Härligt krispig sallad direkt från trädgården.
Ringla lite Worcestershiresås och strö sesamfrön över
så får du lite extra piff.