Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 januari 2011

Helgfrukost

Lördagar och söndagar äter vi s k helgfrukost. Förutom det vanliga med youghurt, hemmagjord musli och kaffe så tillkommer då kokt ägg, toast med ost och Getingstorps apelsinmarmelad tillverkad av D och ett glas apelsinjuice.

Idag är dessutom äggen från Berga purfärska, inköpta på plats igår. Att äta färska ägg direkt från en äggård är en upplevelse. Storlek, färg , smak, ja allt är annorlunda än ägg inköpta i affären. Med annorlunda menar jag då vackrare, smakrikare, ja bättre. D tar salt ill ägget, jag föredrar kaviar. Extra stora ägg denna gång innebär 7 ½ minuters koktid , tiden tagen från det att vattnet börjar koka upp. Att koka ägg är inte så lätt som det låter. Med denna koktid så får du en fast vita och en sammanhållen men ändå lite lös gula. De extra stora äggen innehåller oftast två gulor.

I helgen är Sara, Kharma och Alfåns på besök så då blir vi tre vid frukostbordet och tre( Nelson, Kharma och Alfåns) på frukostgolvet. Buddha intar sin frukost på spiselhällen.

Dessa helgfrukostar fixar jag. Det innebär att jag får starta några timmar innan frukost eftersom allt tar väldigt lång tid för mig. Med bara högra kroppshalvan i funktion så blir det många vändor för mig innan frukostbordet är dukat. Jag tycker ändå att det är roligt att även jag kan göra något, bjuda på något. Det är en ynnest att kunna känna denna känsla. Känslan av att kunna bidra.

Samtidigt som jag pysslar med detta i köket så tittar jag ut genom köksfönstret mot baksidan/skogen och kan se att det är fullt med gäster i vår trädgårdsrestaurang. Hackspetten hackar friskt på talgbollarna, några domherrehanar tar för sig av det som fallit till marken och samsas med "vår" ekorre om detta. Bortom gärsgården, en liten bit in i skogen ser jag "vår" rådjursfamilj som sakteliga drar sig hitåt för att ta för sig av allt som tinat fram under senare tid och nu är lättåtkomlig föda.
Stunder som dessa är för mig stunder av Lycka.