Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 17 december 2016

Välkommen till bords!

En utsökt fredagmiddag.

Harissahalloumi med rostade morötter  bjöd D på till middag igår. Som så ofta en nyhet. Men, nyheten var ändå bekant för mig då det var jag som hade plockat fram receptet. 

Eftersom D står för alla sysslor här på Getingstorp, inte minst all mathållning, så försöker vi ändå att på något sätt fördela sysslorna så att även jag blir delaktig. När det gäller mathållningen så har det fallit på min lott att försöka hitta recept till maträtter som D sedan lagar. Eftersom jag har rätt bra koll på vad som finns "i ladorna" här på Getingstorp så utgår jag ofta från några givna basingredienser när jag ger mig ut på receptjakt. Den här receptjakten är faktiskt en rätt kul syssla som kommit att ingå i mina dagliga rutiner. Att jaktlyckan alltid är god möjliggörs av att det på internet finns en ocean att ösa ur.

Även om jag plockat fram recepten så är det inte alltid jag känner igen det som sedan serveras på tallriken eftersom det inte sällan är så att D skapar rätterna med en extra twist då hennes kreativa sida aldrig sover. Därför är det alltid med ett visst mått av förväntansfull spänning som jag sätter mig till bords.