Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 25 augusti 2015

Årlig repris till ända?

Jag kanske ändå inte ska klaga på lite halsont.
Det finns de som har mera hals att ha ont i.

Varje år när skolorna börjat efter sommarlovet så brukar jag åka på en förkylning. Så oxå i år. Det börjar alltid när barnbarnen varit här direkt efter skolstarten. Ofta kan de då vara lite krassliga efter att ha smittats av skolkompisar. Jag är uppenbarligen extra känslig för de "elakingar" barnbarnen bär på. 

Den här gången började det för mig dagen efter familjekräftskivan och har sedan envist hållit i sig. En ny variant av åkomma för mig dock, då jag hostat och snörvlat och varit allmänt seg och hängig utan att för den skull haft någon hög feber. 

Denna  gång har oxå D drabbats vilket ju är än värre då hon är motorn i allt här på Getingstorp. Dessutom är det  en pina för henne att tvingas avhålla sig från trädgårdsarbete. I flera dagar dessutom. 

Natten som gick var den första utan återkommande hostattacker och jag kände mig piggare när jag vaknade, redan 05.30 i morse, så nu hoppas jag att åkomman har gjort sitt och att tillvaron kan återgå till det normala. Det som bl. a. innebär att jag ska planera in kommande gräsklippningstillfällen. Onsdag och fredag ser ut som lämpliga dagar denna vecka om jag ska förlita mig på väderprognoserna. Även D säger sig känna sig bättre idag så i morgon kan ruljangsen förhoppningsvis vara igång som vanligt här på Getingstorp.