Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 10 mars 2016

Mejlproblem

Bildresultat för spray
Luften har gått ur Spray.

Jag har haft Spray mail sedan c:a 10 år tillbaka och det har mestadels fungerat bra. Det senaste halvåret har dock varit fyllt av problem med ständiga driftavbrott, det senaste har pågått sedan i måndags. 

Dom har en usel support som endast kan nås via deras hemsida där det inte går att skapa en personlig kontakt vilket innebär att jag bara får generella svar på mina frågor från en namngiven person som jag inte har en susning om vem det är.  Som svar på mina många frågor skriver de just nu:  "Vi planerar att uppgradera våra system inom en snar framtid, för att undvika driftstopp på våra sidor". Detta svar tyder på att de vet att felet är bristande kapacitet, men då ska de väl uppgradera NU, inte inom en snar framtid. Uselt och föga hoppingivande för mig.

Igår började det hela fungera igen, dock högst tillfälligt, till och från. Likadant är det idag. När jag försöker logga in möts jag av följande budskap: "Tjänsten kan inte nås för tillfället. Vi beklagar. Servern är upptagen. Försök igen lite senare".
Ständiga driftstopp ställer till enorma problem då jag har nästan alla mina kontakter via mejl. Nu kommer jag inte åt min adressbok och inte heller mina sparade mejl och mappar. Katastrofalt! kanske är att ta i, men det ställer i a f till stora problem för mig. Nu är mitt tålamod slut.
Spray mail har blivit ett stort skämt och jag kommer självklart att sluta nyttja denna tjänst, en tjänst som jag dessutom betalat för.

Jag har nu skapat ett nytt mejlkonto på Telia så att jag i a f kan skicka mejl, sedan återstår att se hur jag återfår adressboken så att jag kan meddela alla mina kontakter att jag har en ny e-postadress?

Av det  jag hittills använt av min nya Telia mail så kan jag konstatera att den är bättre än Spray i alla avseenden; snabbare, överskådligare, helt enkelt användarvänligare. Dessutom slipper jag att bli överöst av reklam som på Spray.