Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 19 september 2010

Soffliggare - också ett valLäser en artikel om ett antal soffligare som struntar i att rösta idag.
Ingen av de motiveringar som anges gör att jag begriper hur man välja att strunta i att rösta.
Jag kunde i morse t o m relatera min demokratiska rättighet att rösta till den fantastiska känsla (se foton ovan) jag tillsammans med Darlingen och Nelson upplevde på vår promenad till postlådan för att hämta morgontidningen. Tänk att få leva i frihet i denna miljö.

Soffliggarna borde tänka på att det finns människor i världen som inte bara saknar morgontidning och postlåda. Nej, människor som inte ens vågar gå ut av rädsla för vad som kan hända. Dessa människor skulle antagligen ge mycket för att få rösta i allmänna demokratiska val.

Delikatessdags igenIgår var det dags för kräftor och surströmming igen. Jag är som vanligt ensam om att äta surströmming. Hade denna gång köpt Höga Kusten-fileer och vid en jämförelse med förra gångens Kallax-fileer så utföll allt till de senares fördel. Dock var det lika njutbart som vanligt att äta denna måltid med alla ingående tillbehör.

Det här var andra och sista gången för i år men om 323 dagar är det dags igen. Jo, nästa års kräftskiva är redan inbokad för att kunna fortsätta med vår släkttradition som vi i år nödgades ställa in p g a redan fullspäckade scheman för alla. Märk väl att jag skriver kräftskiva för vi dessa tillfällen visar jag hänsyn, avstår surströmmingen och äter även jag kräftor. Surströmming får jag äta när Darlingen och jag har en afton på två.