Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

söndag 22 mars 2009

Återfall i bonusdebatten

Jag avslutade mina inlägg i bonusdebatten för några dagar sedan men får idag ett kort återfall. Därtill lockad av AMF-soppan som smakar allt sämre. Jag blir allt mera nyfiken på vilka människor det är som deltar i bonusdansen. Att vara satt att förvalta vanliga människors pensioner och samtidigt sätta sig över alla andra genom egna fantasiavtal och hänvisa till att det är marknaden som styr.
Jag är lika fascinerad av girigbukarna som kräver dessa fantasiersättningar som av de ledamöter i styrelserna som fattar dylika beslut. Något grundläggande mänskligt fattas dessa människor. Dom lever uppenbarligen i en helt annan värld än jag ser omkring mig. Uppfattar sig antagligen som mera värda än genomsnittsmedborgaren, en ny variant av übermensch.


Med lön på 31 778 000 kronor, bonusar på 6 786 000 kronor och pension på 59. 541. 000 kronor har Christer Elmehagen tjänat totalt 98 . 105.  000 kronor under sina tio år som vd för AMF. Tycker Christer Elmehagen att han gjort sig förtjänt av dessa summor ?

En av dem som var med och fattade beslutet var LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.
Hur känns det Wanja Lundby-Wedin, att som LO-ordförande ha varit delaktig i ett sådant beslut ?