Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 28 mars 2013

Kompisbesök

Nelson  har i några dagar haft sin kompis Falki från hunddagiset  boende hos oss. Som alltid är det fascinerande att se hur hundar bekantar sig med varandra. Efter en första intensiv hälsningsritual under överinseende av D och mig så var alla ev. frågetecken uträtade och all tid kunde ägnas åt mysig samvaro.

Förutom att Nelson  haft en kompis hemma hos sig så har Falkis besök oxå inneburit  att Sigge fått en ny varelse att hantera i sin vardag. Även det har gått utmärkt. De har visat varandra vederbörlig respekt och alla relationsproblem har därmed kunnat undvikas. 

D känner Falki sedan tiden på cityHund och hade berättat för mig att Falki är en mycket snäll och klok hund som skulle kunna gästa oss utan problem. Det visade sig vara helt riktigt då Falki på ett underbart sätt smält in i vår familjesamvaro. Han visade sig vara just så gladlynt, vänlig, nyfiken, lekfull och orädd som rasen isländsk fårhund beskrivs vara. En riktigt trevlig ny bekantskap tycker jag. Tack för besöket Falki!Falki och Nelson hemkomna efter långpromenad i skogen.

Kompisarna vilar ut i Nelsons soffa.

Falki får gärna dela  soffa med mig

Falki verkar vara en just kompis.
Oj då, är Nelson arg.

Ingen fara, gäspade bara.


Det är mysigt med kompisbesök.

Mys!

Mera mys!

Sigge och Falki har också bekantat sig med varandra.
 Inga problem.

Som sagt, inga problem.

Sigge har sin matplats en våning upp i köket. Lugnast så när det
finns hundar i huset.