Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 1 december 2015

Veckans fisk och ett tidigt uppvaknande

Veckans fisk blev denna gång förra veckans fisk, ja t o m förra månadens sista fisk, och intogs till middag i söndags
Rödspätta med krämigt champinjontäcke.


Vad finns då annat att rapportera från min horisont så här en svintidig tisdagmorgon. Ja, det skulle väl då vara att Nelson väckte mig 03.15. Nej, det är inget han har för vana att göra, men antagligen har hans uppmärksamhet fångats av något ute på tomten som han tycker att det är viktigt att oxå jag tar del av.  Kanske är det ett rådjur, en hare, en räv. Ja, någon av de skogens invånare som är våra närmsta grannar och som när snön börjat komma gärna tittar in hos oss ibland och då ofta nattetid.
När jag väl klivit upp så var Nelson djurintresse som bortblåst och nu ligger han och snarkar tungt igen.

Nu undrar du kanske varför jag inte gör som Nelson. Nej, har jag blivit grundligt väckt så är omsomnande inte min starka gren. Då tar jag hellre ett snabbt beslut om att jag är utsövd och tillräckligt pigg och alert för att ta mig an ännu en dag här på Getingstorp, så då kliver jag upp, parkerar framför datorn, skriver ett blogginlägg och tar ett svep runt världen för att insupa de senaste av händelser. 

Sällskap behöver jag inte sakna då Sigge oxå vaknat. D har däremot inga problem med att sova vidare efter tillfälliga störningar. Inte så konstigt tycker jag då hennes dagar är fyllda av arbetsuppgifter som kräver sömn och vila. Ett resultat av gårdagens insatser ser du här nedan.

Hoppas att du oxå går en härlig decembertisdag till mötes, även om du valt en något senare start på dagen.
Lussekatter, en del av D:s adventsbakning.

Nelson och Sigge delar gärna mattes köksbestyr.