Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 27 maj 2021

20-årig bröllopsdag

Igår besökte D mig och vi firade 20-årig bröllopsdag. D hade köpt med sig mat från Gro Stallbackenen klimatsmart restaurang med vegetariskt i fokus och noga utvalda ekoråvaror. Det blev en spännande måltid, en mysig kväll och ett allt igenom lyckat 20-årsfirande.


Meny:

Friterad mandelpotatis

Picklad Källsprång potatis, lagrad svecia, kavringsmul, tryffelcréme och färskt tryffelriv.

Hasselbacks palsternacka

Serveras med dillkräm, rökt tångkaviar, hackad rödlök och Västerbottenost.

Majrova spagetti
Serveras med chilipesto, Wrångebäckost, äggula från Berga gård samt Sarawakpeppar. 

Citronsmörbakad spetskål

Med palsternackspuré, syrad grädde, timjanolja och nässelchips.

Choklad bavaroise
Fylld med vildhallon coulis, digestivesmul samt rostad sesam.


Menyn i bilder:

Friterad mandelpotatis.

Hasselbacks palsternacka.

Majrova spagetti.

Citronsmörbakad spetskål.

Dessa mousserande viner avnjöts genomgående:

Ett lyckat dryckesval till menyn.