Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 1 april 2019

När man är en glad pensionär

Härförleden snubblade jag över den här krönikan.  En reaktion på att det på senare tid skrivits mycket om att dagens pensionärer är pigga, lever loppan och dricker massor med vin.  Känner jag igen mig? Nja, hyfsat pigg är jag. Att leva loppan är däremot inget som min tilltufsade lekamen tillåter. Dricker vin gör jag. Inte massor dock. 

För att få en bättre inblick i vinets värld så så har D och jag på ålderns höst börjat ägna oss åt vinprovning. De måltider där vi dricker vin till maten inleds numera alltid med att vi genomför en provning av vinet vi ska dricka. Både lärorikt och intressant.
Pensionär i provningstagen.

Vad kan det då bero på att det plötsligt blivit gångbart att skriva om pensionärers leverne. Är det månne omtanke om oss äldre eller tycks det möjligen att vi tär alltför mycket på de s k välfärdsresurserna? Ja, ja, för min del får det vara vilket som. Jag kommer att fortsätta mitt vällustiga leverne så länge jag hänger med.
Krönikan avslutas med följande visdomsord: "I vin finns det visdom, i vatten finns det bakterier". Sagt av Winston Churchill, en man som inte spottade i glaset, gärna puffade på en cigarr och gjorde en rätt bra samhällsinsats innan han trillade av pinn vid 91 års ålder.