Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 28 oktober 2015

Läckerheter

Om c:a 8 månader kan jag glädja mig åt
kaprifol och lavendel längs jordkällarens tak. 

Men, först löjtnantshjärta och tulpaner .
Hösten överraskar positivt i år. Ljusa och solfyllda dagar i den här omfattningen var det länge sedan jag upplevde i oktober. Må det hålla i sig länge till. Oktober och november blir ju så mycket uthärdligare då. När sedan december kommer så plockar vi fram andra ljus att lysa upp tillvaron med.
Om 8 månader är här intensivt blått och grönt.
D pysslar med lite av varje i köket när odlingssäsongen nu är till ända och skörden är intagen. Då gäller det att på bästa sätt ta vara på allt som skördats. Det blir  många läckerheter att förhöja vinterns måltider med. Några av dyrgriparna ser du här nedan.
Inlagd chili.
Ättiksinläggning.

Oljeinläggning med rosmarin.
Tomater under mognad.

Marinerad vitlök.