Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 november 2013

cat fight och uppladdning inför nästa fight

Sigge har letat upp en tillfällig viloplats.

Ja, idag stannar både Sigge och jag inomhus och laddar inför kvällens match mot Portugal. Sigge vill dessutom inte gå ut idag då han igår när han kom in såg ut att ha åkt på en propp och bara kisade på sitt vänstra öga. När D undersökte honom grundligt, vilket han aldrig motsätter sig, så visade han sig ha ett antal skråmor på huvudet och ena örat. Han hade antagligen varit involverad i en  cat fight igår när han var ute på sin dagliga Getingstorpsrunda.

Han visade dock inte på något sätt att det hade hänt nåt utan han satt som vanligt på trappräcket när han ville in.  Den enda avvikelsen från rutinerna var att han igår vid sänggåendet inte gick in och lade sig i korgstolen i sovrummet där han normalt sover. Han lade sig i stället i kurvan i trappan ner från öv.  Han var väl i behov av lite extra privacy.

I morse när jag steg upp vid 05.30-tiden så låg han dock på sin rätta plats  och allt var som vanligt igen. Just nu så stryker han runt mitt tangentbord och ser ut att undra om vi inte snart ska gå ner och sätta på kaffet till frukosten.  Så att det är klart när matte kommer upp. Idag när D åker och handlar så ska hon köpa en lindrande salva att behandla Sigges skavanker med.  Efter kvällen så hoppas jag att  vi inte behöver "slicka såren"  utan att Sverige vunnit matchen och Zlatan matchen i matchen mot Cristiano Ronaldo. Och att Sigge återhämtat sig helt och som vanligt somnar för natten i sin korgstol.

Innan matchen i kväll så bjuder D på rödtungarullader i hummersås med hennes ljuvliga potatismos därtill. Det finns m a o mycket att se fram emot denna fredag. Det brukar det å andra sidan alltid göra en fredag på Getingstorp. Inte bara fredagar förresten. Alla dagar. Så behagligt är livet på Getingstorp.

Här har Sigge lånat mattes
Howarddivan