Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 8 december 2012

Ordningen återställd


 
Den här vackra adventsstaken har D gjutit i betong.
En vecka utan min egen dator blev det. Det visade sig  denna gång att det var tangentbordet som kraschat när D igår hämtade tillbaka min dator från vår tidigare granne TKS Data. Vi bodde nämligen i en sekelskiftesvåning ovanpå TKS Data på den tiden vi var stadsbor.  Det är snart 5 år sedan nu och det känns som jag alltid bott här på Getingstorp. Det innebär väl att jag trivs här på landet i denna ljuvliga miljö.
Till skillnad från fjolåret så ser det nu ut som att vi har en riktig vinter att vänta.  Som väl är så har vi en granne med för snöröjning välutrustad traktor som hjälper oss med plogning så att vi inte blir insnöade. För att klara snöskottning på tomten så införskaffade vi i fjol en ny snöslunga. Den använde vi då inte på hela vintern  men igår blev det premiär för D som är helnöjd med denna nya hjälpreda. Den förra vi hade är snarast att betrakta som en leksak jämfört med denna. Denna nya är D så nöjd med så  jag tror att hon redan längtar efter mera snö så att hon måste ut och köra igen. Det är väl så att med bra utrustning så kan även måstesysslor bli angenäma att utföra.

D premiärkör nya snöslungan.
Även i växthuset har D skapat adventsstämning.


Så mycket smidigare än snöskyffel. Och så mycket skonsammare för D.

Julstjärnor, en självklarhet i dessa tider.

Nelson och matte har hämtat morgontidningen.