Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 15 april 2011

Hockeystjärnor i fyllecell - Övikspolisens specialitet?

Hur ofta har du hamnat i fyllecell?
Jaså, aldrig.
Nej, inte jag heller.
Men så har vi heller inte varit hockeystjärnor som varit ute och festat i Ö-vik.

För en tid sedan var Örebros skyttekung Conny Strömberg i Ö-vik och rumlade runt. Det slutade i fyllecell, på självaste julafton dessutom, men fick ändå en positiv fortsättning då Strömberg som en konsekvens av den uppmärksamhet och debatt som följde tog tag i sitt förhållande till alkohol, insåg att han behövde hjälp, påbörjade behandling och kom dessutom tillbaka som matchvinnare igen. Bra jobbat.

Efter att MoDo spöat Södertälje och klarat Elitseriekontraktet så firade förstås spelarna. Vips så var det dags för Ö-vikspolisen att sätta nästa hockeystjärna i fyllecell. Den här gången var det Anton Hedman som vinglade på Ö-viks gator.

Nu kanske det är en tillfällighet men jag kunde ändå inte undvika att använda denna rubriksättning. Det kändaste som finns i Ö-vik är förstås hockeystjärnor och vem vet vad sådant kan ge upphov till. Kanske ger det extrapoäng att snärja en hockeystjärna som vinglar omkring på stan utan skridskor. Nej, jag tror inte att det är så utan polisen sköter helt enkelt sitt jobb. Däri ingår bl. a. att plocka bort individer som vinglar omkring berusade på stan, både för deras egen och för omgivningen skull.