Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 2 januari 2019

2019

Igår blev det en riktig slappardag som sig bör efter att ha firat in det nya året. Nyårsdagens stående inslag, nyårskonserten från Wien och lutfisk till middag avverkades dock. Nyårsaftonen firade vi med Sara, Per och lilla Liv. Några bilder här nedan.

Innovativt av D.



Dukat till nyårsfest.
Löjromstoast till förrätt.

Huvudrätten baserades på färsk tonfisk. Det blev Halstrad tonfisk med cajunglaze och tomatrisotto. Tomatrisotton utbytt mot ugnsstekt potatis som ackompanjerades av en sambal oelek-sås. Ett bra byte och en mycket väl vald kombination visade det sig.

Huvudrätten smakade utsökt.
Till dessert bjöds cheesecake i glas med hallon och philadelfiaost. Även här  modifierades receptet något. Gott var det och kanske var det därför desserten inte heller denna gång kom med på bild.


En festlig hatt hör till tyckte Liv.


Nyårsaftonen avslutades med
en sprakande brasa i murspisen.