Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

tisdag 17 november 2009

Novembertisdag

Den här dagen är inte jämförbar med i söndags. Nej, idag är det en typisk novemberdag. Grått, disigt och regningt. Ja, riktigt hurvigt som vi säger i Norrland.
Har problem med skrivarna till datorn och skulle få hjälp med detta idag. Då får jag ett samtal om att datakillen insjuknat. Inte bra, är i stort behov av att kunna göra ett antal utskrifter. Inte minst för att kunna dela ut inbjudan till alla våra grannar i byn då vi självklart ska upprepa fjolårets Öppet Hus den 2:a advent. Vi får hoppas att det löser sig i denna vecka.
Finns då inget att glädjas åt? Jo självklart, det finns det varje dag. Man måste bara vara mera receptiv vissa dagar.
Bl. a. så klyvs det idag ved här ute på tomten och en vacker cirkelformad vedstapel har just nu nått c:a 2 meters höjd. Alla träd som fälldes runt den stenmur som omgärdar tomten ingår till viss del i vedstapeln. Övriga har igår och under natten eldats upp i hästhagen. Det pyr och glöder fortfarande. Synnerligen gynnsam väderlek för dylikt eldande. Se där, en novembertisdag som har nåt exklusivt. Jag menar, detta skulle inte kunna gjorts en ljum juninatt.