Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 22 oktober 2011

Norrlandsfönstret öppnat igen

Så är då GIF Sundsvall tillbaka i Allsvenskan igen.Visst är det roligt med ett norrlandslag i fotbollens finrum igen, men jag har inga större förhoppningar på att sejouren blir mer än ettårig. Men visst, så usel som Allsvenskan varit i år så kanske det är möjligt att dom hänger kvar.

Familjefrukost


Som vanligt när D och jag äter vår helgfrukost så äter Nelson och Sigge samtidigt sin frukost.
Leisha har inte ännu riktigt kommit in i måltidsgemenskapen utan hon äter nog på natten när Sigge sover. Dom delar i alla fall matskål.

Olivolja från Kreta


Igår fick vi den första leveransen av Marinas olivolja från Kreta. Upptappad i vacker plåtdunk som du ser på bilden ovan. Ser med spänning och förväntan fram emot att få smaka den.

Oliverna är handplockade med plockarspön på Viannos bergssluttningar på södra Kreta. Närmare genuin olivolja går inte att komma. Det känns smått högtidligt att vara en av de första beställarna av denna läckerhet. Lång bort men ändå närodlat känns det som.