Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 31 oktober 2013

Pecha Kucha


Hur mycket klarar du att förmedla på 6 minuter 40 sekunder?

Rubriken stod nyss för något totalt okänt för mig. Genom att läsa Jonna Jintons blogg  och lite googlande därefter så vet jag nu, en kort stund senare,  vad rubriken står för. En intressant presentationsform där 20 bilder ska visas i vardera 20 sekunder  och den som visar bilderna under denna tid ska presentera  innehållet i bilderna för åhörarna. Och förhoppningsvis trollbinda publiken.  Pecha kucha kan enkelt översättas till "konsten att ge kortfattade presentationer".
Att jag inte tidigare hört talas om denna presentationsform får väl tillskrivas att jag inte som förr är med i det dagliga livet där ute. Jag tillbringar ju min mesta tid här på Getingstorp.

Jag ser oanade möjligheter med Pecha Kucha. När jag t ex tänker tillbaka på min långa yrkeskarriär där jag då och då lyssnat till långa trista föredragningar som kunde te sig evinnerliga och där jag efter föredragningens slut inte vare sig förstått eller tagit till mig något av det som sades. Kanske vore Pecha kucha något att införa på bred front. Som sagt, jag ser få begränsningar, men många möjligheter. Pecha kucha skulle kunna tillämpas i  arbetslivet, i affärslivet,  i skolan, i politiken etc.

Detta inlägg är ett bra exempel på varför jag gillar att blogga och läsa vad andra bloggare skriver. Jag lär mig hela tiden något nytt.