Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

måndag 25 november 2013

Novemberhelg på Getingstorp

Alice kom på besök i lördags och skulle vara hos oss över dagen när Mamma,  Pappa och storebror Erik hade andra göromål. När Alice och farmor varit ute på promenad med Nelson så bestämde hon snabbt att hon ville sova över . Ett besked som förstås mottogs med glädje. Efter att Alice meddelat de förändrade planerna hem så måste nya planer läggas upp för hur dagen skulle se ut. Det blev en intensiv dag med diverse pyssel och  myskväll med skumbad och som avslutning barnfilmen Croodarna.
 
Söndagen började som brukligt med den helgfrukost som jag alltid fixar.  Det tar rätt lång tid för mig att fixa frukosten, men det är en skön känsla att oxå jag någon gång kan bjuda till dukat bord.  Och tid har jag ju gott om. Efter frukosten gick Alice och farmor på promenad med Nelson innan det var dags för hemfärd för Alice.  Helgen avslutade vi med sista avsnittet av "Bron". Innan dess så hade D bjudit på ännu en god söndagmiddag.

Fredagspasta.


Veckans arr. med nya blommor och gamla blad.
 
D. får hjälp av Marcus att flytta mitt olivträd till vintervila.
Årlig flytthjälp ingick när jag fick olivträdet som 60-årsgåva.


   
    Alice visar upp cocosfettskakan som hon
 och farmor gjort till fågelrestaurangen
Birdie nam namEn reflexprydd trio på väg ut på söndagspromenad.
 

Söndagmiddag: Kidneybönsbiffar med bulgur,
tzatziki och D:s hemgjorda pickles.