Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 23 augusti 2019

Fiskmåltider

På helgerna äter vi ofta någon extra god fiskrätt. Förrförra söndagen bjöd Dmandelfisk till middag. Ett recept hon testat förr, men som hon nu skruvade till på sitt eget oefterhärmliga sätt. Till fisken bjöds en vit Rioja. Ett mycket bra vinval och sammantaget en utsökt söndagmiddag.

En sak som fascinerar mig är alla spännande ingredienser som D använder i sin matlagning. Att huvuddelen av ingredienserna dessutom kommer från egen odling förhöjer förstås upplevelsen.
Mandelfisk a la D,en läcker söndagmiddag.

I lördags bjöds en riktig höjdare i form av rödtunga Albert.  Ett utsökt vin som sällskap även denna gång. Ännu en riktig höjdarmåltid. 
Rödtunga Albert, en riktigt delikat måltid.
Mellan ovanstående fiskmåltider har jag oxå hunnit med årets surströmming . En fisk som jag får äta själv då D äter kräftor vid dessa tillfällen. Som sig bör åts detta den tredje torsdagen i augusti, lagstadgad surströmmingspremiär fram till 1998.
Dukat till urströmming  och kräftor i glasverandan.
Kallax surströmming var av utsökt kvalitet. Kräftorna färska.