Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 4 april 2015

En påsksmäll

Du som läste mitt inlägg "Årspremiär" i torsdags kunde se vår postlåda. Idag blev jag  uppringd av vår närmaste granne som när hon var ute med hunden sett att  vår postlåda låg i bitar på marken.  Vad hade hänt? Hade något fordon kört på ställningen eller.....?

Jag tog elmoppen och åkte ner för att kolla och vad jag såg ser du på bilderna här nedan. Jag kunde snabbt konstatera att det inte var fråga om någon fordonsolycka. Nej, uppenbarligen hade någon känt för en riktig påsksmäll  och inifrån sprängt postlådan. Självklart dokumenterade jag min brottsplatsundersökning. Jag kommer dock inte att anmäla brottet då jag misstänker att gärningen hör hemma i avdelningen lågprioriterade brott.

Synd dock, för jag gillade vår postlåda och namnskylt. Tråkigt, men det är väl bara att köpa nytt.

En fråga kvarstår. Hur kunde fronten och locket bli liggande bakom ställningen?
Trist utveckling


Att det var så länge som 6 år sedan trodde jag inte. Ja, sedan jag senast skrev om landsbygdens och Norrlands utarmning. Jag blev igår, genom landsbygdsupproret,  påmind om denna trista utveckling. Idag fick jag en ytterligare påminnelse då jag i Tidningen Ångermanland läser om hur min forna hemstad Sollefteå brandskattats på statliga arbetstillfällen. Vad skulle hända om Stockholm utsattes för en likartad utarmning? Jag bara undrar.