Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

torsdag 19 augusti 2010

Ryggmärgsskadad men ändå rakryggad.

Lars Sjöblom är moderat kommunpolitiker i Norrtälje. Nu väljer han att hoppa av eftersom han, som han uttrycker det,tycker att Moderaterna saknar individkänsla genom det sätt på vilket man drivit sjukförsäkringssystemet. Det behövs rakryggade människor som säger ifrån utifrån en övertygelse som väger tyngre än en längtan att få finnas i rampljuset.

SJ tillsätter snögeneral

Vintern är i ankommande och SJ bävar förstås. För att inte tala om vad SJ:s resenärer gör. SJ:s senaste åtgärd är att tillsätta en snögeneral med ett nationellt ansvar för snöröjningen. Snacka om iskallt jobb.
Kan det bli så att SJ likt Polisen skapar en nationell insatsstyrka?

Fagersta kommun - bäst i klassen

Jag läser i gårdagens nummer av Dagens samhälle en sammanställning av det ekonomiska resultatet för Sveriges samtliga kommuner under 2000-talet.
Vad som slår mig är att återigen så är det Fagersta kommun med kommunalrådet Stig Henriksson (V) i spetsen som visar sig vara bäst i klassen.

Jag har ingen som helst koppling till Fagersta kommun mera än att jag många gånger passerat Fagersta på väg upp till, eller åter från, min barndoms bygder i Ångermanland. När jag passerar Fagersta så är det en rätt obetydlig ort jag ser och inget jag särskilt minns. Jo förresten, ett nedlagt Scandichotell och så minns jag den oansenliga ishockeyhallen. Varför? Jo, för att jag vet att ishockeyspelaren Tomas Sandström började sin framgångsrika karriär i Fagersta.

Vad beror det då på att jag så många gånger läst om Fagersta kommun som ett föredöme och en framgångsrik kommun? Ja, dom måste ju ha något som andra kommuner saknar. En stark ledare. Kommunalrådet Stig Henriksson (V) har uppenbarligen något som många politiska ledare saknar. Hur ska man annars förklara att Vänsterpartiet i Fagersta sedan 1980 gått från det minsta partiet till att ha egen majoritet i kommunen.

Jag tror att Sverige skulle må bra av att ha flera sådana politiker, så väl inom kommuner, landsting som på riksnivå. Eller, är ett sådant ledarskap bara möjligt på lokal nivå, i "det lilla"? Ja kanske, men varför finns det då inte ens där?

Potenta S-politiker

Sex med prostituerade i en av LO-förbundets övernattningslägenheter. Precis den draghjälp S inte behöver i valslutspurten. Men det är klart, kan höga polischefer så ska väl inte arbetarföreträdare vara sämre/bättre. Bedrövligt!

Vad tänker makthavande män med?