Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

lördag 2 juli 2016

Gräsklippning och fotboll, en härlig mix

I torsdags hade D och jag en heldag tillsammans ute i trädgården. Hon rensade alla rabatter och jag klippte alla gräsmattor. När jag hade 1/3 kvar att klippa kom regnet, men jag gav mig f*n på att jag skulle klippa klart. Så blev det oxå och det var med oförställd glädje jag efter uträttat värv parkerade klipparen och sedan pallrade mig in för en värmande dusch.

Inte mindre oförställd var glädjen då jag tidigt igår morse tittade ut. Regnet hade fortsatt på natten och kom sedan att fortsätta större delen av gårdagen. Just detta att jag klippt allt gräs följt av ihållande regn är en alldeles speciell glädje för mig eftersom gräsklippningen är min huvudträdgårdssyssla. Min enda trädgårdssyssla dessutom. Med bara ett ansvarsområde i trädgården så måste jag vara extra aktsam och utföra sysslan med både precision och regelbundenhet. Det man har bara en/ett av ska man vara särskilt rädd om.

Snarast nyfriserat tycker jag.

Rena nöjesfältet.

Poolsäsongen är ännu inte igång.

Rosenbersån har antagit en ny dimension i år efter
D:s idoga omsorg.

Rabatten där nere vid syrénhäcken håller jag ff på att
lära mig allt vad den innehåller.

Lavendeln lyser fortfarande vackert längs 
jordkällarens tak.

Ytan bakom jordkällaren har vi först i år tagit riktigt
i besittning.Bildresultat för wales
Wales är inte att leka med.
Gårdagskvällen avslutades förstås med kvartsfinalen Wales-Belgien. 3-1 efter en fantastisk insats av Wales som vann välförtjänt. Detta trots att det finns mera att ta ut av lagets stora stjärna Gareth Bale. Bäva månde Portugal. 

Wales samtliga mål var riktiga läckerheter; Ashley Williams distinkta nick till 1-1 som föregicks av att Wales lurade Belgien att vara med i bildandet av en "rugbyklunga" i straffområdet, 2-1 av Hal Robson -Kanu som i en enda dragning tillintetgjorde hela Belgiens försvar  och Sam Vokes eleganta nickstyrning till 3-1 in i "bortre hörnet". Inga turmål där inte. I rättvisans namn ska oxå Belgiens 1-0 av Radja Nainggolan nämnas. En riktig rökare från 25 meter rakt upp i krysset. Ögongodis!

Tyvärr för Wales är Aaron Ramsey avstängd i semifinalen efter att ha dragit på sig en "skitvarning" för en hands. Men, Gareth Bale har ännu inte visat upp hela sitt register.

Först ska jag dock avverka Tyskland-Italien i kväll och Frankrike-Island i morgon. Puh!

Att Sverige är utslaget har jag förträngt vid det här laget.
Tack Island och Wales för att ni återgivit mig tron på fotbollen.