Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

onsdag 31 juli 2013

Juli till ända utan ett enda pooldopp

Som jag tidigare skrivit så är vi i färd med att byta pool. Den gamla är nu riven och resterna väntar på att forslas bort varefter den nya poolen ska byggas. Vår förhoppning har förstås varit att D någon gång innan sommaren är till ända ska få möjlighet till ett premiärdopp i den nya poolen. Det finns ytterligare några i familjekretsen som när sådana förhoppningar. Vi får se hur det går.

Det är extra knepigt på sommaren att få hantverkare att ge hållbara tidplaner. Förutom att de duktiga hantverkare som finns alltid har flera jobb på gång så ska de även ha egen semester. Det är i alla fall på G nu. Förutom att poolen är av annan modell ska vi också bygga ett större trädäck, utan staket runt om.

Dessutom ska vi installera en utedusch, i marknivå, vilket gör att även jag kan nyttja faciliteterna. Tänk så skönt att en varm sommardag efter gräsklippningen, ta elmoppen, parkera den vid duschdäcket, ställa mig på detta och ta en svalkande och uppfriskande dusch. Om bara min kvarvarande rörelseförmåga håller i sig så kan även jag göra saker som jag inte gjort förr. Bara det. Jag kan varsebli vällusten bara av att skriva dessa rader.

Den gamla poolen i sin glans dagar.

Rengöringsarbete förekom oftare än bad.

Rivningen påbörjad.

Slutet är nära.

Inte mycket som minner om en pool.

En skräphög är vad som återstår.

I väntan på bortforsling.

Delar till den nya poolen levereras.