Jag risar, rosar och reflekterar över det mesta i tillvaron. Stort som smått, politik och sport, svenskt och utländskt, "i stan" och "på landet", mat och dryck. Å så LIVET förstås.

fredag 5 februari 2016

Osbornes valpskola forts.

Sedan vi skaffade Osborne så har det blivit allt mera om hundar i mina inlägg. Av förklarliga skäl då betydande tid går åt för att fostra den nye och se till att alla våra husdjur har det bra. Igår kunde du läsa en del om hur vi jobbar med Osborne för att han ska bli en hund som trivs och passar in i familjen.

På skogspromenad med matte.
Som framgått så är han en intensiv krabat med ett till synes outsinligt energilager. För att hans "energiutbrott" inte ska ta sig destruktiva uttryck så försöker f f a D att specialdesigna uppgifter för honom som tillfredsställer hans aktivitetsbehov. Saker som han tycker är roliga, är återkommande och som han kan göra tillsammans med D. Eftersom han är jätteduktig på inkallning så går han skogspromenader med matte i "lilla skogen" utan att vara kopplad. Han tycker att det är jättekul att rusa fram i skogen, stanna och kolla, vända om och kolla så att matte hänger med och lukta och lyssna sig fram i "djungeln".
Spännande.
Han följer oxå med matte till postlådan och har då fått lära sig att bära med breven hem. Vi trodde att han kanske skulle tugga sönder posten så han fick börja med att bära gamla använda kuvert. Våra farhågor kom dock på skam då han tar uppgiften på stort allvar och är mycket varsam om sina "leveranser".

Osbornes nya uppgift som
"brevbärare".
Nån gång under dagen går D ut med Osborne och Nelson tillsammans, men därutöver så får de separata promenader där Nelson får/behöver längre sträckor för att känna sig till freds.

Nelson och matte tar längre
turer i omgivningarna.